Tekmovanja

Vse šole za mladino, ki izvajajo program Frizer so povezane s tekstilnimi in oblikovnimi šolami v  Skupnost srednjih šol za tekstil, oblikovanje in frizerstvo. Že nekaj let  zapored v okviru  te Skupnosti v mesecu maju pripravijo skupni, medijsko odmevni in tam, kjer se odvija, za sam kraj in šolo pomemben zaključni dogodek šolskega leta, Festival lepote. Nosilec/organizator  prireditve je vsako leto druga šola, v drugem kraju. V minulem šolskem letu se je dogodek odvijal v Kopru, v organizaciji  Srednje tehniške šole Koper, v okviru praznovanja občinskega praznika. Ob koncu  šol. leta 2013/14 bo dogodek potekal na Sevniškem gradu v organizaciji ŠC Krško-Sevnica, Srednja šola Sevnica.  
Dijaki se ob tej priložnosti kot ustvarjalci  predstavijo na modni brvi  s celovitimi kreacijami, z različnimi tipi modelov, na katerih poudarijo celovito urejenost, usklajenost pričeske, manikire in  make-upa,  glede na namen.
Šole poleg te prireditve omogočajo dijakom, da svoja znanja frizerstva, ličenja in manikire primerjajo  z drugimi  vrstniki še na raznih  drugih šolskih in medšolskih  prireditvah, pa tudi  na odrih v okviru večjih profesionalnih sejmov.  Širši javnosti se  dijaki vsake šole predstavljajo in promovirajo svoja znanja  na različnih prireditvah v svojih krajih.