Novica

8.6.2011

Sejem »IZZIVI OBMEJNEGA ZAPOSLOVANJA« v Kopru


Območna služba Zavoda RS za zaposlovanje Koper je 12. maja 2011, kot partnerica čezmejnega partnerstva Euradria v Taverni, organizirala čezmejni zaposlitveni sejem »Izzivi obmejnega zaposlovanja«, katerega smo se udeležili tudi predstavniki Centra RS za poklicno izobraževanje.

Zaposlitveni sejem bil je namenjen delodajalcem, brezposelnim in drugim iskalcem zaposlitve ter študentom z obeh strani meje. Obiskovalci so lahko na sejmu spoznali možnosti in pogoje dodatnega usposabljanja in zaposlovanja doma in čez mejo.

Zaposlitveni sejem nam je omogočil, da smo lahko neposredno predstavili svojo organizacijo in naše poslanstvo.

Številnim obiskovalcem sejma smo predstavili sistem Nacionalne poklicne kvalifikacije (NPK).

Poleg sejma so se obiskovalci lahko udeležili tudi drugih spremljevalnih aktivnosti kot so predstavitve delovnih in življenjskih pogojev v Italiji, elektronskih storitev Zavoda RS za zaposlovanje, delavnice »Tudi jaz imam kariero« ter predstavitve poklicev s področja frizerstva in kozmetike, gostinstva in turizma ter kovinarskih poklicev.


Udeležba Centra RS za poklicno izobraževanje in promocija sistema NPK je omogočena s pomočjo sredstev Evropskega socialnega sklada ter sofinanciranja Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje 2007-2013, 1. razvojne prioritete Spodbujanje podjetništva in prilagodljivosti, 1.2. prednostne usmeritve Usposabljanje in izobraževanje za konkurenčnost in zaposljivost.