Novica

26.8.2013

Odprte prijave na konferenco Socialna in državljanska odgovornost – SIDRO


Vabimo strokovne delavce v vzgoji in izobraževanju k prijavi  za udeležbo na konferenci Socialna in državljanska odgovornost – SIDRO. Prijave so odprte na spletni strani http://www.zrss.si/sidro/ do 20. septembra 2013 oziroma do zapolnitve mest.

Konferenca SIDRO bo potekala 10. oktobra 2013 v Kongresnem centru na Brdu pri Kranju in je namenjena učiteljem in vzgojiteljem, ravnateljem ter drugim strokovnim delavcem vrtcev, osnovnih in srednjih šol ter drugih vzgojno-izobraževalnih ustanov, izobraževalcem učiteljev, pedagoškim svetovalcem in raziskovalcem s področja vzgoje in izobraževanje.


Namen konference je osvetliti vlogo vrtca/šole pri razvijanju socialne in državljanske kompetence otrok, učencev, dijakov in drugih udeležencev izobraževanja, strokovnih delavcev ter staršev predstaviti stanje na področju državljanske vzgoje, obeležiti evropsko leto državljanov in omogočiti udeležencem, da nove ideje, izkušnje in znanja uporabijo za refleksijo lastne poučevalne prakse in vsakdanjega življenja vrtca/šole.

Na konferenci bomo gostili tudi dva tuja predavatelja, s pomočjo e-plakatov in v tematskih skupinah se bomo seznanjali z dobrimi praksami in razpravljali o možnostih za njihovo širjenje, v panelni razpravi bomo iskali odgovore na pereča vprašanja teorije in prakse državljanske vzgoje.


Vabljeni!


Več o konferenci najdete na spletni strani http://www.zrss.si/sidro.