Novica

6.3.2017

Natečaj za srednje šole – Vpliv podnebnih sprememb na življenje v Savskem bazenu

Ljubljana, 1. 3. 2017 – Mednarodna komisija za Savski bazen je za učence srednjih šol razpisala natečaj za razpravo v trajanju ene šolske ure na temo »Vpliv podnebnih sprememb na življenje v Savskem bazenu«. Na natečaju lahko sodelujejo vse srednje šole iz držav v Savskem bazenu (Bosna in Hercegovina, Hrvaška, Slovenija in Srbija). Natečaj je odprt do 20. 4. 2017.


Vsaka šola lahko sodeluje z enim ali več skupinami učencev na čelu z mentorjem (profesorjem). Vsak učenec je lahko član samo ene skupine, medtem, ko je mentor lahko na čelu več skupin. Vsaka skupina lahko sodeluje na natečaju z eno prijavo. Tema je vpliv podnebnih sprememb na življenje v Savskem bazenu. Mednarodna komisija bi rada na ta vprašanja vsaj delno odgovorila z razpravo med mladimi. Mladi so namreč tisti del populacije, ki bo v prihodnosti najbolj občutil današnje odločitve glede preprečevanja oz. prilagajanja podnebnim spremembam.

Osnovne teme razprave naj bi bile: pojav podnebnih sprememb v naši daljni in bližnji okolici; vzroki podnebnih sprememb v naši daljni in bližnji okolici; kakšni ukrepi so že izvedeni, oz. kakšne ukrepe bi bilo treba izvesti, da se podnebne spremembe zmanjšajo; kakšni ukrepi so že izvedeni, oz. kakšne ukrepe bi bilo treba izvesti, da se podnebnim spremembam prilagodimo v največji možni meri.


Več informacij ter prijava