Novica

2.12.2019

Kick-off meeting za projekt Talentjourney, Hamburg 25. – 27. 11. 2019

Na prvem srečanju projekta TALENTJOURNEY smo se partnerji srečali v Nemčiji v Hamburgu. Partnerji v projektu smo iz Slovenije (Šolski center Nova Gorica, Šolski center Kranj, Šolski center Velenje, Mahle EDS, Center RS za poklicno izobraževanje), Finske (SATAEDU, SAMK), Estonije (TPS, Estonian Electronics Industries Association), Nemčije (EIfI-Tech, Park GmbH in Italije (ECIPA, ISIS Malignani).

 

Delovno srečanje je bilo obarvano zelo raziskovalno. Ker orjemo ledino na področju Centrov odličnosti, smo veliko časa namenili iskanju idej, kako preplesti Internet of Things (IoT), navidezno resničnost (VR), obogateno resničnost (AR) in umetno inteligenco (AI) v obliko, ki jo bomo lahko uporabili pri izobraževanju in usposabljanju na področju poklicnega izobraževanja.

V manjših skupinah smo razmišljali, viharili in producirali ideje s pomočjo različnih metod timskega dela. Ideje smo povezovali s predvidenimi opravili v delovnih paketih.


Obiskala nas je tudi ga. Dana Bachmann iz Evropske komisije, direktorata za zaposlovanje, pod katerega sodi tudi poklicno izobraževanje, vajeništvo in izobraževanje odraslih ter nam predstavila strategijo in načrte Evropske komisije za naslednje desetletje.


Splošna ugotovitev je, da nas čaka težko delo v kratkem časovnem obdobju (2 leti), saj je to eden od pilotnih projektov, v okviru katerega bomo razvijali izobraževanje in usposabljanje na področju tehnologij, ki so šele v razvojnih fazah, zahtevna pa bo tudi vzpostavitev platforme, ki bo povezovala partnerje na nacionalni in regionalni ravni.