Karierna orientacija

Na področje karierne orientacije CPI vstopa predvsem skozi izvajanje aktivnosti za uveljavljanje in spodbujanje poklicnega izobraževanja oz. skozi dejavnosti promocije. Beseda promocija pomeni vrsto načrtovanih dejavnosti, ki imajo za cilj ustvariti močno prepoznavnost, uveljavitev in pozitivno vrednotenje določenega izdelka, storitve, blagovne znamke, identitete, regije ali države.

V okviru promocije poklicnega in strokovnega izobraževanje pa si v tem smislu želimo močno prepoznavnost, uveljavitev in pozitivno vrednotenje le tega.

Aktivnosti s katerimi želimo to doseči so: video igre za mlade, informacijsko središče za poklicno orientacijo www.mojaizbira.si, kratek priročnik za učinkovito promocijo poklicnega in strokovnega izobraževanja in komunikacijski načrt. Aktivnosti dopolnjuje tudi raziskovanje usposobljenosti učiteljev za poklicno vzgojo mladih in aktivno sodelovanje v mednarodnem projektu za promocijo poklicnih znanj Euroskills. Pri aktivnostih sodelujejo predstavniki institucij, ki so kakorkoli povezane s poklicnim in strokovnim izobraževanjem in seveda predstavniki šol.

Kontakt:
mag. Miha Lovšin
Telefon: 015864220
E-pošta: miha.lovsin@cpi.si